<$BlogRSDUrl$>

Saturday, March 31, 2007

The article

Remember this ?

Well, the article below is wat followed in Thursday's newspaper, the Eindhovens Dagblad. I thought I was entirely over it, but when I read this article it took me back to those couple of days in which I felt utterly miserable, scared and was in a constant state of fear. I hope never to have to feel that way again. I was at the stated victim's night and met the families involved. None of them could get their heads around why he would have done this. I at least do not buy his explanation that he was stressed out. I mean, a lot of people are stressed, but they don't go around threatening children and threatening to burn people's houses down...

Besides, as he has children of his own, he should have known what this would do to their parents and the children. I hope he won't just be set free after his pre-trial detention, because that way it would seem like what he did isn't a big deal. It is a big deal. What I feel the strongest is that he should get some serious mental help, because who can guarentee he's not going to try a similar stunt again in the future?


Eis: cel voor sturen van dreigbrieven
door Hein van Dooren

DEN BOSCH - Een 47-jarige man uit Reusel heeft vorig jaar zes dreigbrieven gestuurd naar gezinnen in Reusel en Bladel. In de brieven eiste hij 10.000 euro. Als aan die eis niet voldaan werd, dreigde hij de woningen van de families in brand te steken of hun dochters te ontvoeren.

Officier van justitie A. Ruijs vroeg de rechtbank de verdachte voor deze 'laffe daad' te veroordelen tot 15 maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De man heeft voor de poging tot afpersing reeds 38 dagen in voorarrest gezeten.

De officier benadrukte dat door de dreigbrieven de levens van zes families op de kop zijn gezet. "Dreigen met brandstichting jaagt veel angst aan en je kunt je er bijna niet tegen verweren", zei hij. Van één gezin is de dochter sinds het moment dat de brief in de brievenbus viel, dagelijks naar school in Eindhoven gebracht. Het gezin verklaarde tegenover de politie dat het bereid was de gevraagde 10.000 euro te betalen, om aan het dreigement een einde te maken.

Volgens de verdachte lagen financiële problemen ten grondslag aan zijn daad. De Reuselnaar kon niet verklaren waarom hij juist deze zes families een brief had verstuurd: "Het is bij me opgekomen in een vlaag van overspannenheid." De verdachte zei erg veel spijt te hebben van zijn daad. Vorig jaar is er een avond georganiseerd voor de slachtoffers. De echtgenote van de verdachte heeft toen een excuusbrief voorgelezen die haar man in het huis van bewaring had geschreven.

Advocaat K. Pietersen vroeg de rechtbank het te laten bij de 38 dagen celstraf die zijn cliënt heeft uitgezeten, met daar bovenop een voorwaardelijke straf met een proeftijd.

3 Comments:

Blogger Cheeky Monkey said...

Wat een bullshit zeg, in een vlaag van overspannenheid. Dat is inderdaad geen enkel excuus! Die kerel heeft echt hulp nodig >_>

31/3/07 10:56  
Blogger Daphne said...

yeah, like Mijntje, het is bullshit. misschien zit ie psychisch in de war, maar dat is nog altijd geen excuus. neem dan verantwoording voor je daden, ffs.

anyway, veel *hugs* voor jou, en ik hoop dat het nu voorgoed ten einde is!

1/4/07 19:36  
Blogger Nefke said...

absurd, truly absurd..

Maar denk ook dat alleen celstraf niets helpt.. als je zoiets doet en alleen zo´n reden opheeft heb je inderdaad duidelijk verdere hulp nodig. Wanneer word de uitspraak bekend of is dat al?

3/4/07 10:25  

Post a Comment

<< Home